Perdius rostides amb cols de brussel·les i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Quatre perdius de mida mitjana
  • 300 grams de cols de brussel·les
  • 500 grams de xampinyos naturals
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Un cassó gran
Una paella gran
Una saafata metal·lica plana
Un cordill per embridar les perdius

Elaboració

Primerament, netegem les perdius i els hi tallem el cap arran del coll.
Tot seguit, les lliguem amb un cordill d'embridar, i les fiquem a sofregir a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fins que estiguin ben enrossides i les reservem.
Seguidament, a la mateixa cassola sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim un got de vi ranci i un raig de conyac, i deixem que redueixi.
A continuació, traiem el cordill de les perdius, les tallem en dues meitats a lo llarg i les afegim a la cassola juntament amb tres cullerots de brou de pollastre, tot seguit posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que coguin les perdius fins que gairebé estiguin cuites.
Mentre es couen les perdius, en un cassó amb aigua, un brot de julivert i un polsim de sal, posem a coure les cols tallades per la meitat fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem. A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats, tallats en quatre trossos, i un cop fregits, els reservem.
Quan les perdius ja estan gairebé cuites, els hi afegim les cols i els xampinyons, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt ja és cuit, i ho servirem a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

2h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2638 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: