Calamars a la romana

Ingredients

  • 2 Calamars grans de carn gruixuda
  • 2 Ous de pagès
  • 3 Cullerades de farina
  • Una mica de farina per arrebossar els calamars
  • 2 Culleradetes de llevat
  • Un raig de sifó o aigua en gas
  • Sal
  • Oli d’oliva

4 racions

Elaboració

Netegem els calamars i els tallem a rodanxes.
Agafem els calamars, els enfarinem i els espolsem una mica, que quedin sense grumolls de farina.

De la massa per arrebossar els calamars:

Posem en un bol els dos ous debatuts, la farina, el llevat i el raig de sifó ben fred i una mica de sal. Ha de quedar una barreja amb una textura espessa però no massa, perquè al sucar les rodanxes de calamar la barreja ha de enganxar-se, si veieu que queda massa espessa podeu afegir-hi una mica sifó i poseu una mica més de farina si queda massa clara.

Per fregir els calamars:

Posem al foc una paella amb bastant oli, quant està calent, anem sucant les rodanxes amb la barreja del arrebossat, i les anem posant a la paella. Deixem daurar un parell de minuts per cada costat i les posem a sobre d’un paper de cuina per escórrer be la resta d’oli.
El servim acompanyats amb mitja llimona (opcional). Jo, sense llimona doncs no perden gust.


Recepta de cuina de Calamars a la romana

Calamars a la romana.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1677 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!