Conill estofat de cal Serafí
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos conills d'un quilo cadascun
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mig got de conyac
- Dos gots de cava brut nature
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de xampinyons laminats
- Pa fregit
- Julivert
- Tres alls pelats
- Ametlles torrades
- Un "bouquet garní"
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- 100 grams de pinyons
- 200 grams de prunes sense pinyol
- Aigua
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els xampinyons salpebrats, i un cop saltats, els reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem els pinyons i les prunes uns tres minuts, i els reservem.
A part, amb l'ajud de la batedora elèctrica fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, julivert picolat, pa fregit, un all pelat, i un cullerot de brou. Un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el conill tallat a trossos regulars salpebrats, juntament amb: una ceba picolada, un bouquet garní, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Tot seguit, afegim un got de conyac i un quart d'ampolla de cava brut nature i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de brou de pollastre casolà, posem el foc baix, i deixem que cogui fins que el conill estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim la picada i els xampinyons saltats i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt és cuit. Corregim de sal, ho deixem coure cinc minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Cal Serafí era un bar-restaurant que hi havia a la part baixa de Tarragona, ja fa un grapat d'anys, i estaba regentat pel matrimoni del Serafí Lleonart i na Rosalia Andreu.
Feien una cuina molt casolana, (sobretot la Rosalia), i una de les receptes que feien era aquest conill que avui cuinarem per a tots vosaltres.
Etiquetes: La cuina d'hivern La meva cuina del conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2223 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.