Mandonguilles de bacallà amb carxofes, pèsols i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo i mig de bacallà esqueixat dessalat
  • Aigua
  • 200 grams de carxofes congelades
  • 150 grams de pèsols congelats
  • 400 grams de xampinyons naturals
  • Farina
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada en pols
  • Pa sec
  • Julivert picolat
  • Un all ratllat
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Un brot de julivert
  • Llet sencera
  • Un ou sencer
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi blanc

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Una safata metàl·lica plana
Paper film
Una picadora elèctrica
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament, en un bol de vidre amb un raig de llet sencera, posem el pa sec a remullar.
Seguidament, passem el bacallà esqueixat per la picadora elèctrica i un cop trinxat el fiquem en el bol de vidre. Tot seguit, afegim el pa escorregut, un all ratllat, l'ou esclatat, un polsim de pebre negre en pols, un polsim de nou moscada,i julivert picolat.
Tot seguit, amb l'ajud de les mans ben netes, ho barregem tot ben barrejat, ho tapem amb un paper film, i ho deixem reposar a la nevera una bona estona.
A part, en una olla fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les carxofes i els pèsols uns cinc minuts quan l'aigua bull, un cop cuits ho escorrem i ho reservem.
Tot seguit, netegem els xampinyons a raig d'aixeta, els filetegem i els saltem en una paella gran salpebrats amb un raig d'oli d'oliva, uns set minuts, i els reservem.
A continuació, agafem la farsa de bacallà per fer les mandonguilles, anem fent boletes de mida mitjana, les passem per farina, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i a mida que són daurades, les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, dues fulles de llorer, i tot seguit afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi banc i deixem que redueixi.
Tot seguit afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns deu minuts. A continuació, afegim: les carxofes, els pèsols, els xampinyons i les mandonguilles de bacallà, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1630 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: