Navalles en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues dotzenes de navalles fresques
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Sis alls aixafats amb pell
- Una fulla de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Vinagre de poma
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
- Una pastanaga pelada
- Pebre negre en gra
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica gran amb tapa
Una safata gran de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: el llorer, els alls aixafats, la pastanaga tallada a rodelles fines, un grapat de pebre negre en gra, un brot de farigola, i un brot de romaní.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim un got de vinagre de poma i un got de vi blanc,i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dues cullerades grans de pebre vermell dolç, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A part, netegem les navalles una a una a raig d'aixeta en posició vertical per treure la possible sorra que puguin tenir, i les posem a la cassola i ho tapem fins que les navalles estiguin obertes, corregim de sal,i posem les navalles ben col·locades en la safata de porcellana, les cobrim amb una mica de l'escabetx, i ja les podrem treure a taula per tal de fer un bon aperitiu.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de l'escabetx Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1917 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.