Llom al forn amb patates a la parisien, i salsa de vermut de Reus

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Salsa de vermut de Reus (la trobareu a les meves receptes)
  • Cinc patates de mida gran
  • Una branca de llom de porc d'un quilo de pes (aproximadament)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Herbes provençals
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Una picada d'all, julivert i oli d'oliva feta amb la batedora elèctrica
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Un estri per fer boles de patata
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Cordill d'embridar
Una batedora elèctrica
Un biberó de plàstic
Una safata de porcellana rectangular gran

Elaboració

Primerament agafem la branca de llom, la lliguem i la fiquem a la safata refractària, la salpebrem, la reguem amb conyac, oli d'oliva i vi blanc i la enfornem a 180º, una hora aproximadament.
Mentre es cou el llom, fem una picada amb la batedora elèctrica, i un cop feta la guardem en el biberó de plàstic.
Seguidament, pelem les patates i amb l'estri de fer boles, en fem 40 boletes, les fiquem en una cassola fonda amb aigua i sal, i les bullim fins que estiguin mig cuites.
A continuació, les escorrem i les saltem en una paella amb mantega i un raig de picada, fins que estiguin daurades i les reservem.
Quan el llom ja és cuit, el retirem del forn i deixem que refredi una mica.
Tot seguit, fem la salsa de vermut de Reus con explico a la meva recepta, i un cop feta la guardem damunt la planxa calenta.
Ja per acabar, retirem el cordill de la peça de llom i amb un ganivet de filetejar l'anem tallant en rodanxes d'un dit de gruix,
i les posem escalopades a la part de dalt de la safata de porcellana, i les cobrim amb la salsa de vermut de Reus.
Tot seguit, com a guarnició omplim tota la part de baix de la safata amb les patates "parisien", i ja ho podrem servir a taula.

2h

Notes

Tingueu en compte que quan fem la carn al forn, el temps de cocció és de 45 minuts per cada quilo de carn.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2425 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: