Conill escabetxat amb bolets i cebes petites
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc espatlles de conill
- Cinc cuixes de conill
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- 400 grams de cebes petites tipus "platillo"
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en gra
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell dolç
- Mel
- Vinagre
- Vi blanc
- Vinagre de Mòdena
- Sucre
- Dues fulles de llorer
- Una pastanaga
- Quatre alls amb pell aixafats
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una branca de farigola
- Una branca de romaní
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una paella mitjana
Una cassola de terrissa mitjana
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la barreja de bolets salpebrats, fins que hagin deixat anar l'aigua, i els reservem.
A part, pelem les cebes i les fiquem en una paella amb: un raig d'oli, un polsim de sal i sucre a foc baix i deixem que vagin coent-se poc a poc. Quan ja estan mig cuites, les reguem amb un raig de vinagre de Mòdena i un bon raig de mel, fins que veiem que ja estan caramel·litzades, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa mitjana amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim les espatlles i les cuixes de conill salpebrades fins que estiguin ben daurades i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els alls, els grans de pebre negre, la farigola, el romaní, el llorer i la pastanaga tallada a rodelles fines.
Quan tot plegat és ben cuit, afegim: un got de vi, un got de vinagre i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç i tres cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull almenys uns quinze minuts.
Tot seguit, afegim: el conill, les cebes i els bolets, i deixem que cogui tot plegat, fins que el conill sigui tendre, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola,amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels escabetxos La meva cuina del conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2079 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.