Estofat de calamars a rodanxes amb pèsols

Ingredients

  • 4 Calamars frescos, que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes
  • 1 Kg de Pèsols desgranats del Maresme o congelats
  • Una ceba gran
  • 1 Tomàquet madur
  • Un got de vi blanc sec
  • 1 Branca de farigola
  • 1 Fulla de llorer
  • Oli d'olivaSal i pebre negre

Per fer la picada :

  • 2 Torradetes
  • 2 Alls
  • 2 Branques de julivert
  • 1 Grapat d'ametlles torrades.

4 racions

Elaboració

Passem per aigua els calamars que ens han preparat a la peixateria. Els reservem.
Prepararem la picada picant-ho tot al morter. La reservem. Uns 5 minuts.
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, hi posem els calamars i deixem que es vagin daurant amb un polsim de sal i pebre.
Mentre, pelem la ceba, la piqueem i la incorporarem a la cassola amb els calamars, quan veiem que la ceba comença a agafar color dauradet, afegirem el tomàquet madur ratllat. Uns 20 minuts.
Quan el sofregit està a punt hi afegim el got de vi blanc, la fulla de llorer, la branca de farigola i els pèsols crus.
Quan hagi reduït el vi, hi afegim dos gots d'aigua, la picada, ho salem, ho tapem i ho deixarem coure a foc lent durant 15 o 20 minuts.
Ho provem i rectifiquem de sal si cal.

45min


Recepta de cuina de Estofat de calamars a rodanxes amb pèsols

Estofat de calamars a rodanxes amb pèsols.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1403 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!