Guatlles estofades amb bolets i cebes petites

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Cinc guatlles
  • Un pot de bolets variats de 500 grams
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • 400 grams de cebes petites
  • Mel
  • Sucre
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Llard de porc
  • Vi negre
  • Vinagre de poma
  • Xocolata en pols
  • Julivert
  • Una fulla de llorer
  • Una branca de romaní

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, pelem les cebes petites, i les posem en una paella mitjana, amb: un raig d'oli, un polsim de sal i sucre, un raig de mel, un rajolí de vinagre, i un rajolí de vi negre.
Deixem que vagi coent a foc baix, fins que veiem que les cebes estan caramel·litzades, i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els bolets salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, fem una picada amb la batedora elèctrica amb:un all pelat, un polsim de julivert picolat, pa fregit,un grapat d'ametlles torrades,un raig de brou, i una cullerada de xocolata en pols. Un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, netegem les guatlles, les tallem en dues meitats, les salpebrem, i les sofregim en una cassola de terrissa, amb una mica de llard, i un rajolí d'oli d'oliva.
Quan les guatlles estan daurades, les reservem en una safata.
A la mateixa cassola, afegim una mica més d'oli, i sofregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, una branca de romaní, i tres alls aixafats.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de brou i deixem que arrenqui a bullir uns quinze minuts, i ja podrem afegir-hi: les guatlles, els botonets, les cebes caramel·litzades, la picada, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat, uns vint minuts més.
Quan tot plegat ja és cuit, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2257 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: