Espaguetis amb orella de porc i gambes

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams d'espaguetis
  • Aigua
  • Una orella de porc grossa
  • 300 grams de gambes pelades de mida gran congelades
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Dos alls aixafats
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Vi blanc
  • Dues fulles de llorer

5 racions

Utensilis

Un wok gran
Una safata de porcellana rodona i fonda
Un cassó gran
Un bufador
Una cassola fonda
Una escorredora
Un colador fi
Una safata plana

Elaboració

Primerament, amb el bufador socarrimem l'orella per treure els pels que pugui tenir, i la fiquem en un cassó amb: aigua, una branca d'api, una fulla de llorer, un grapat de grans de pebre negre i mitja ceba pelada, i deixem que arrenqui a bullir fins que l'orella estigui cuita, la traiem, colem el brou i el reservem.
Quan l'orella ja és freda, la tallem en trossos petits i la reservem.
Seguidament en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els espaguetis fins que estiguin cuits al "dente" i tot seguit els escorrem i els reservem.
A continuació, en un wok gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, dos alls aixafats, les gambes salpebrades i una fulla de llorer.
Quan tot plegat ja està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim un cullerot de brou de coure l'orella i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, afegim l'orella trossejada i els espaguetis, i amb el mànec del wok hi donem unes voltes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula ben repartit en la safata de porcellana rodona.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

527 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!