Coca de pasta de full amb espinacs, ceba caramel·litzada i llagostins

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una placa de pasta de full
  • Ceba caramel·litzada [Veure recepta]
  • Quinze llagostins de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • 400 grams d'espinacs congelats
  • Sal
  • Farina

6 racions

Utensilis

Una safata de cartró rectangular amb blonda
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un polvoritzador de plàstic
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un bol de vidre
Una escorredora

Elaboració

Primerament, espolsem el marbre de la cuina amb farina i estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem, la tallem en un tros de 40 centímetres de llarg per 25 d'ample i la posem a la placa de forn, damunt un paper sulfurat i la reservem.
A part, fem la ceba caramel·litzada com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem.
Tot seguit, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els espinacs fins que estiguin cuits al "dente", i tot seguit els escorrem i els deixem refredar.
Seguidament, pelem els llagostins i guardem els caps i les pells en el congelador per quan vulguem fer un fumet o qualsevol salsa, i tot seguit els escaldem en un cassó amb aigua i sal uns tres minuts, i seguidament els refredem en un bol de vidre amb aigua i un grapat de glaçons, i a continuació els obrim en dues meitats a lo llarg, i els reservem.
Per acabar la preparació de la coca, estenem els espinacs per tota la superfície de la pasta de full, escampem la ceba caramel·litzada per sobre i tot seguit repartim les meitats dels llagostins per tota la superfície de la coca, i la enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full ja és ben daurada, ho retirem del forn, i amb el polvoritzador ruixem tota la coca amb oli d'oliva, la fiquem a la safata de cartró amb blonda, i ja ho podem servir a taula per fer l'aperitiu.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2294 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: