Coca de pasta de full amb espinacs, ceba caramel·litzada i llagostins

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una placa de pasta de full
  • Ceba caramel·litzada (la trobareu a les meves receptes)
  • Quinze llagostins de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • 400 grams d'espinacs congelats
  • Sal
  • Farina

6 racions

Utensilis

Una safata de cartró rectangular amb blonda
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un polvoritzador de plàstic
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un bol de vidre
Una escorredora

Elaboració

Primerament, espolsem el marbre de la cuina amb farina i estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem, la tallem en un tros de 40 centímetres de llarg per 25 d'ample i la posem a la placa de forn, damunt un paper sulfurat i la reservem.
A part, fem la ceba caramel·litzada com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem.
Tot seguit, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els espinacs fins que estiguin cuits al "dente", i tot seguit els escorrem i els deixem refredar.
Seguidament, pelem els llagostins i guardem els caps i les pells en el congelador per quan vulguem fer un fumet o qualsevol salsa, i tot seguit els escaldem en un cassó amb aigua i sal uns tres minuts, i seguidament els refredem en un bol de vidre amb aigua i un grapat de glaçons, i a continuació els obrim en dues meitats a lo llarg, i els reservem.
Per acabar la preparació de la coca, estenem els espinacs per tota la superfície de la pasta de full, escampem la ceba caramel·litzada per sobre i tot seguit repartim les meitats dels llagostins per tota la superfície de la coca, i la enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full ja és ben daurada, ho retirem del forn, i amb el polvoritzador ruixem tota la coca amb oli d'oliva, la fiquem a la safata de cartró amb blonda, i ja ho podem servir a taula per fer l'aperitiu.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

786 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!