Potatge de fideus gruixuts amb bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams de fideus gruixuts
  • 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • Dos litres de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Aigua
  • Sal
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Tres alls aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Colorant per l'arròs
  • Vi blanc
  • Julivert picolat

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un colador
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un a sopera gran de porcellana

Elaboració

Primerament, en un cassó gran, amb aigua i sal, bullim els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els reservem en un bol de vidre coberts amb el seu brou.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, dos alls aixafats, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat, ja està ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el fumet de peix amb un polsim de colorant, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregir, un grapat d'ametlles torrades, i un polsim de julivert picolat, i un cop feta, l'afegim a la cassola del fumet i deixem que segueixi bullint.
Tot seguit, afegim a la cassola els fideus escorreguts i el bacallà esmicolat, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que veiem que tot el conjunt ja és cuit, i ja ho podrem ficar a la sopera de porcellana, i servir-ho a taula.

1h 30min

Notes

Si veiem que quedem curts de fideus, sempre en podem afegir.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2308 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: