Potatge de fideus gruixuts amb bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 grams de fideus gruixuts
- 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Dos litres de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Sal
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba tendra picolada
- Colorant per l'arròs
- Vi blanc
- Julivert picolat
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un colador
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un a sopera gran de porcellana
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, amb aigua i sal, bullim els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els reservem en un bol de vidre coberts amb el seu brou.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, dos alls aixafats, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat, ja està ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el fumet de peix amb un polsim de colorant, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregir, un grapat d'ametlles torrades, i un polsim de julivert picolat, i un cop feta, l'afegim a la cassola del fumet i deixem que segueixi bullint.
Tot seguit, afegim a la cassola els fideus escorreguts i el bacallà esmicolat, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que veiem que tot el conjunt ja és cuit, i ja ho podrem ficar a la sopera de porcellana, i servir-ho a taula.
1h 30min
Notes
Si veiem que quedem curts de fideus, sempre en podem afegir.
Etiquetes: Cuina de quaresma Cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2159 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.