Conill agredolç estofat amb fruits secs

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill tallat a trossos d'un quilo i mig (aproximadament)
  • El fetge del conill
  • 150 gram s de panses de Corint
  • 200 grams de prunes sense pinyol
  • 100 grams de pinyons
  • 200 grams d'orellanes d'albercoc
  • Mel
  • Vinagre de Mòdena
  • Dues cebes tendres tallades en juliana
  • Tres alls pelats aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades
  • Xocolata en pols
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador fi
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora

Elaboració

Primerament farem una picada amb: el fetge del conill fregit, un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picolat, un all pelat, una cullerada de xocolata en pols i un got de brou de pollastre.
Quan ja tenim la picada feta, la reservem.
A part en un cassó posem aigua i fem que arrenqui el bull, i quan ja està bullint, afegim: les panses, les prunes, els pinyons i les orellanes i deixem que s'escaldin cinc minuts, ho colem i reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : el conill salpebrat juntament amb les cebes tallades a juliana, una fulla de llorer i dos alls aixafats.
Quan veiem que el conill ja comença a estar daurat, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un raig generós de vinagre de Mòdena i tres cullerades de mel, i tot seguit afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir a foc baix, uns vint minuts fins que veiem que el conill ja comença a estar cuit, i tot seguit afegirem la picada, juntament amb els fruits secs escaldats, ho remenem amb l'ajuda de les nanses de la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més i ja ho tindrem llest per servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

577 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!