Peuets i tripa de xai amb romesco i mongetes de Santa pau
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit peuets de xai
- Una tripa de xai
- Romesco
- Aigua
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
- Una fulla de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- Sal
- Conyac
- 400 grams de mongetes de Santa Pau cuites
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
uns estalvis
Una espàtula de fusta
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un colador fi
Un batedor de varetes
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb : aigua, un pessic de sal, una branca d'api, mitja ceba pelada i una fulla de llorer, coem els peuets i la tripa de xai fins que estiguin ben cuit, i tot seguit ho escorrem i reservem el brou colat en un bol de vidre.
Seguidament, posem al foc la cassola de terrissa amb un got de conyac, i quan ja és calent, ho encenem i deixem que flamegi fins que s'apagui, seguidament afegim quatre cullerots de romesco i ho remenem amb el batedor de varetes, i tot seguit afegim quatre cullerots del brou de coure la tripa i els peuets, i deixem que arrenqui a bullir uns dotze minuts, i tot seguit afegim els peuets i la tripa, juntament amb les mongetes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1198 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.