Fideus a la catalana gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 grams de fideus gruixuts
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Tres tires de costella de porc tallades a trossos petits
  • Dues tires de cansalada de papada tallades a trossos petits
  • Sis salsitxes de porc tallades a trossos regulars
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Tres alls laminats
  • Una fulla de llorer
  • Formatge ratllat

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", els refredem a raig d'aixeta els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una cassola plana de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els trossos de costella salpebrats, la cansalada i les salsitxes, i quan tot plegat comença a estar daurat, afegim: els alls, la ceba, i una fulla de llorer, i deixem que es fregeixi tot plegat, i tot seguit afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim un cullerot de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull fins que tot el conjunt ja està gairebé cuit, i tot seguit afegim els fideus, corregim de sal, ho remenem tot ben remenat, i ho retirem del foc.
Seguidament, espolsem els fideus amb força formatge ratllat, i amb la mateixa cassola, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge està ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

629 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!