Lluç a la donostiarra

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 lloms de lluç
  • 4 dents d'all
  • 1/2 bitxo
  • 1 pot de carxofes confitades
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre
  • Sal
  • Pebre

4 racions

Elaboració

Netegem bé els talls de lluç, els eixuguem i els posem a la planxa salpebrats uns 5 minuts, per ambdós costats, els acabem de coure al forn preescalfat a 180 º C, uns 10 minuts.
A part, en una paella amb oli d'oliva, posem els grans d'all tallats a rodanxes al costat el bitxo, i ho fregim, fins que estiguin lleugerament daurats.
Un cop fet el lluç, i en el moment de servir-lo, el ruixem amb el sofregit anterior, que conté els alls i el bitxo per sobre i unes gotes de vinagre.
El servim ben calent i el podem acompanyar amb grills de carxofa.

25min


Recepta de cuina de Lluç a la donostiarra

Lluç a la donostiarra.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

511 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Moisés de Tomás Rivas diu:
Com bé sabràs Xef Jordi, el lluç és uns dels peixos més arriscats a l'hora de fer-los frescs pels anisakis.
Jo recomanaria congelar els talls de peix 24-48 h abans de després cuinar-los.
Edgar Velázquez diu:
Gràcies Xef! Aquesta recepta és un gran clàssic! Jo hi afegeixo a l'oli amb el vinagre, i un cop el traiem del foc, mitja cullerada de pebre vermell dolç per donar-li color, i mitja més de picant si encara volem pujar-lo de picant.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!