Rissoto amb figues i botifarró
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 360 g d'Arros tipus Arborio
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 2 Botifarrons (o botifarres del perol)
- 8 Figues naturals
- 2 Grans d'all
- 175 ml de vermut o vi blanc
- 1500 ml de brou verdures o de pollastre.
- 100 g de mantega.
- 150 g de formatge parmesà ratllat.
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
4 racions
Elaboració
Esmicolem la ceba, el porro i els alls finament.
Posem el brou al foc fins que bulli.
En una cassola ho sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva i 25 g de mantega.
Mentre fem el sofregit, tallem a trossets petits els dos botifarrons (especialitat de botifarra mallorquina) o de botifarra del perol. Després de rentar bé les figues (preferiblement del tipus "Coll de Dama"), les tallem també a trossos petits, reservant-ne dues de senceres.
Afegim el botifarró i les figues al sofregit, i ho remenem un parell de minuts.
Afegim l'arròs i ho remenem bé, afegint el vermut o vi blanc uns 5 m fins que s'evapori l'alcohol.
Afegim un cullerot de brou i remenem fins que se'l begui i anem afegint cullerots a mesura que l'arròs el vagi absorbint, procurant que no quedi mai sec, durant uns 15-20 minuts (segons indicacions de la marca de l'arròs).
Un cop parem el foc, afegim la mantega restant, ho barregem bé, i afegim el formatge parmesà, remenant fins que estigui ben fos.
Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar durant un parell de minuts.
Emplatem amb l'ajut d'un motlle circular, i ho presentem amb la meitat d'una figa a sobre de cada plat.
50min
Notes
Els botifarrons poden ser picants o normals, segons gustos.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
674 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...