Llom amb ametlles de l'àvia Maria
Categoria:
Carns
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Un tros de llom de porc d'un quilo aprox.
- 100 grams d'ametlles torrades (de les de casa nostra)
- Un litre de llet.
- Un raget d'oli verge d'oliva.
- Sal, un polsim de pebre negre mòlt.
- Una ceba mitjaneta.
6 racions
Utensilis
Una picadora i una safata de servir bonica.
Elaboració
Comprarem un tros de llom de porc d'un quilo aproximadament, tallat a filets, però sense que quedin tallats fins baix de tot.
El salpebrarem.
Posarem una cassola al foc amb l'oli, i ratllarem la ceba ben fina.
La daurarem en aquesta cassola.
Picarem les ametlles ben fines, i anirem omplint d'ametlles l'interior dels tallets de llom.
Quan els tinguem tots plens d'ametlla, ho lligarem amb un cordonet de cuina, i l'anirem rostint a la mateixa cassola que anteriorment hem daurat la ceba.
Quan tot sigui daurat, hi anirem afegint la llet poc a poc, fins que es converteixi en una salsa espesseta.
Ho deixarem tapat fins el moment de servir-ho.
És deliciós.
1h
Notes
Abans de posar-ho a la safata de servir, treurem el cordillet i tallarem un a un els talls de llom, de la part de sota, on estaven encara enganxats.
Els posarem escampats per la safata, i ho ruixarem amb la seva salsa. Servirem molt calent.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8567 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.