Cristines de crema
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						
						Recepta per thermomix
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Alta
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
Ingredients massa mare:
- 130 gr de farina.
- 35 gr de llevat de forner.
- 65 gr d'aigua.
Ingredients massa:
- 460 gr de farina.
- 80 g de sucre.
- 10 g de mel.
- 70 gr de mantega en pomada.
- 2 ous.
- 135 g d'aigua.
- 8 g de sal.
Ingredients crema pastissera:
- 600 gr de llet.
- 100 gr de sucre.
- 3 ous.
- 50 gr de maicena.
- Sucre avainillat.
Ingredients per a l'adorn:
- 1 fulla de gelatina neutra i coco ratllat.
 12 racions
 12 racions
Utensilis
El forn.
Elaboració
							Farem una massa amb els ingredients de la massa mare, poseu l'aigua a la Thermomix, 1 minut a 37 º, després afegirem el llevat esmicolat i la farina. Barrejarem uns segons a velocitat 6 i li donarem un pastat en velocitat espiga de 30 segons. Reservarem en lloc temperat perquè fermenti, ha de triplicar el seu volum. 
Mentre prepararem la crema; posarem tots els ingredients en el got i programarem 7 minuts a velocitat 4 temperatura 90º. Reservar, coberta amb un paper film o dins d'una mànega, perquè no formi capa. 
Ara prepararem la massa, poseu dins del got, l'aigua, el sucre, la mel, els ous, la sal, i la mantega, ho barrejarem tot a velocitat 5, fins que aquest tot integrat. afegirem la farina, i la barrejarem a velocitat 6 uns 10 segons. 
Amassarem a velocitat espiga 1 minut. Afegirem la massa mare, i tornarem a pastar, en principi un minut, però com no totes les farines absorbeixen igual, potser necessitem posar-li una mica més, (a mi em pas amb la recepta de Dinamita) si és necessària més farina, la hi posaríem amb la màquina en funció pastadora ja poquets, no ha de pegar-se als dits. 
Treure la massa i tallar porcions de 80 gr, fer una bola i aplanar. 
Amb la crema pastissera, fer-li un cercle al centre, posar-li mitja cirera. Pintar amb ou batut on no hi ha crema. 
Deixar fermentar com 30 minuts, tornar a pintar amb ou batut i escampar una mica de sucre, coure a 180º durant uns 10 minuts, sempre segons forn. Deixar refredar sobre reixeta. 
Prepararem el full de gelatina deixant 5 minuts en remull amb aigua freda, escalfarem mitja tassa d'esmorzar al microones i desfer la gelatina, deixar temperar. Pintar la cristina amb la gelatina, que li donarà brillantor i escampar-coco ratllat que així es quedarà enganxat. 
Obrir les cristinas per la meitat i omplir amb la crema restant. 
També es poden omplir de nata.
														
 2h
 2h 
Notes
Esta recepta es de un colega bloquero Dinamito, que me paso la recepta i que jo li he fet alguns canvis, no per que la de ell estes malament, es per que no tenis tots els ingredients el dia que se me antoja fer-la.
Gracies Din.
 Etiquetes: 
						Cristinasss
 
						Etiquetes: 
						Cristinasss  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3776 visites.
 3776 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Sopes i cremes
 Sopes i cremes Natilles
 Natilles 
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram