Tripa a la catalana

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un quilo de tripa neta i cuita (la trobarem a les carnisseries).
  • Un grapat d'avellanes i ametlles torrades del País.
  • Dues llesques de pa del dia abans.
  • Una rameta de farigola.
  • Dues cebes morades.
  • Dues dents d'all.
  • Dues culleradetes de maizena.
  • Una tomaca grossa i dolça.
  • Una mica de pebre vermell.
  • Una copa de vi ranci.
  • Un os del pernil.
  • All i julivert picat.
  • Un pot de fesols.
  • Una mica de bitxo.
  • Oli verge d'oliva, i sal.

6 racions

Utensilis

Olla a pressió, cassola, i batidora elèctrica.

Elaboració

Posarem la tripa a trossets dins l'olla a pressió, la farigola, i l'os del pernil, i ho cobrirem d'aigua amb una mica de sal. Quan comenci a xiular, comptarem uns 15 minuts.
Mentresant, en una cassola amb oli, farem un sofregit amb les cebes trinxades, la tomaca triturada, i els dos grans d'all a trossets petits.
Fregirem el pa, i ho posarem en un got de batidora eléctrica, juntament amb el pebre vermell, l'all i julivert, la maizena i les ametlles i avellanes torrades.
Quan la tripa sigui cuita, la posarem a la mateixa cassola del sofregit, i la cobrirem amb la seva aigua, i hi afegirem els ingredients de la batidora, juntament amb la copeta de vi ranci, i una mica de bitxo. Deixarem que acabi de fer-se durant uns minuts més.
Finalment, hi posarem els fesolets.

1h

Notes

Cal presentar-ho en cassoletes de fang individuals, o en una safata de servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1849 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!