Manetes de porc estofades amb tripa i cocotxes de bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues manetes de porc tallades en dues meitats a lo llarg i a lo ample(quatre trossos)
  • 400 grams de tripa de bacallà dessalada
  • 400 grams de cocotxes de bacallà dessalades
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua
  • Mitja ceba pelada
  • Una branca d'api
  • Quatre fulles de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • La part blanca de quatre porros picolats
  • Quatre alls aixafats
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda metal·lica
Una espàtula de fusta
un bol de vidre gran
Un cassó gran
Un bufador

Elaboració

Primerament, amb l'ajud d'un bufador, socarrimem les manetes de porc per treure els posibles pels que puguin tenir i les fiquem en una olla amb: aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, un tròs d'api, i mitja ceba pelada.
Deixem que arrenqui el bull, que coguin fins que estguin ben tendres, i les reservem tot colant el brou de la cocció.
A part en un cassó amb aigua sense sal, posem a coure tant la tripa com les cocotxes de bacallà, fins que siguin ben tendres i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : els porros picolats, dues fulles de llorer i els quatre alls aixafats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim els tres cullerots de sofregit, un got de vi ranci i el deixem reduir. Tot seguit, afegim el brou de coure les manetes, i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts. Seguidament, afegim: les manetes, la tripa i les cocotxes, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més. Tot seguit, corregim de sal i si cal, deixem que s'acabi de coure fins que tot plegat sigui cuit, i ja ho podrem teure-ho a taula en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1540 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: