Escalitxada

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 pebrots per escalibar
  • 2 albergínies
  • 2 cebes
  • 800 g de bacallà remullat
  • Mitja ceba tendra
  • 3 tomàquets de pera
  • Sal i oli

6 racions

Elaboració

Poosem les dues cebes senceres al microones durant 5 minuts.
Rentem els pebrots, les albergínies i les cebes. Els untem amb oli i els posem al forn (al grill) durant uns 40 minuts.
Els hem d'anar tombant perquè es facin per totes bandes.
Els treiem del foc i els tapem amb paper d'alumini i un drap per sobre.
Quan estiguin tebis, els podrem pelar amb facilitat.
Treiem les llavors dels pebrots i ho tallem tot a tires.
Amanim l'escalibada amb sal i oli.
Escorrem bé el bacallà i el tallem a dauets.
Pelem els tomàquets, els treiem les llavors i els tallem també a dauets.
Tallem la ceba petita.
Barregem el bacallà amb la ceba i el tomàquet amanim l'esqueixada amb oli.
El servim posant l'esqueixada al centre i l'escalibada al voltant.

50min

Notes

El nom d'aquest plat surt de la combinació de l'escalibada i l'esqueixada.
És un primer plat molt complet i adequat per un bon àpat de festa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1173 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!