Cigrons estofats amb orella de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues orelles de porc
  • Un quilo de cigrons cuits
  • Cinc grans d'all pelats
  • Una ceba picolada
  • Tres fulles de llorer
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Julivert
  • Tomàquet fregit
  • Ví blanc
  • Conyac
  • Pebre negre en gra
  • Una ceba tallada per la meitat
  • Una branca d'àpi
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Aigua

12 racions

Utensilis

Una olla mitjana
Una cassola fonda

Elaboració

Primerament, netegem les orelles en el foc, per si tenen pels.
Després, posem les orelles en una olla amb aigua : sal, l'api, la ceba tallada en dues parts, dues fulles de llorer,dos grans d'all pelats, i un grapat de grans de pebre negre.
Quan les orelles ja són cuites, les traiem i escorrem el brou de la cocció i el reservem.
A part, en una cassola fonda, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Quan és mig fregit, afegim tomàquet fregit de pot i hi afegim un raig de ví, i un raig de conyac. Afegim una mica del brou de la cocció de les orelles i deixem que cogui a foc baix.
A part, agafem les orelles, i les tallem a trocets menuts, les afegim a la cassola, juntament amb els cigrons i una mica de suc de courels ( si pot ser).
Mentrestant, agafem: un gra d'all pelat, julivert, pa fregit i ametlles torrades, i amb una mica de brou, fem una picada, i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja és llest per servir. Nota- no ha de quedar ni massa espés, ni massa clar, doncs es tracta d'un potatge.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3399 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: