Fricandó amb rovellons

Ingredients

  • 1 kg de carn de vedella de la part de la llata.
  • 250 g de ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 20 g de moixernons secs
  • 400 g de rovellons frescos o 250 g de rovellons de pot.
  • Farina, sal i oli

Per la picada:

  • Un all, cinc atmetlles, uns quants pinyons i julivert.

6 racions

Utensilis

Una cassola de fang o de ferro colat

Elaboració

Agafem els moixernons i els posem a hidratar durant uns 30 minuts en un got d'aigua.
Tallem o demanem que ens tallin la llata a talls no gaire gruixuts.
Salem els talls de carn, els enfarinem i els fregim en una paella sense fer-los gaire. Els anem posant en una cassola.
Fregim els rovellons amb una mica d’oli durant cinc minuts i reservem. Si utilitzem rovellons de pot, no cal fregir-los.
Ratllem la cebs i la fregim a la mateixa paella que hem fregit la carn. Quan la ceba comenci a enrossir, afegim el tomàquet i el deixem coure fins que l'oli suri. Quan el sofregit estigui ben fet, el tirem per sobre de la carn i afegim els moixernons amb l'aigua de remullar-los. També hi tirarem els rovellons.
Tirem el conyac i el deixem coure fins que redueixi.
Afegim un got d'aigua i deixem coure durant uns cinquanta minuts.
La cocció la podem començar a foc viu i de seguida abaixarem el foc a mitja potència, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.
Ha de quedar amb suc suficient. Si veiem que s’evapora podem afegir aigua.
Fem la picada, tirem al morter un gotet d'aigua i la incorporem al la cassola.
Deixem fer durant uns deu minuts més.

1h 30min

Notes

Ja sé que en aquest blog ja s'han publicat moltes receptes de fricandó, però a mi també em venia de gust explicar com el faig jo.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5386 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: