Ànec amb peres, i fruits secs

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un ànec ( si pot ser, que sigui un ànec mut )
  • Llard ( mantega de porc )
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Sis peres blanquetes, pelades i sense el cor, tallades en dues meitats
  • 100 grams de prunes sense pinyol
  • 100 grams d'orellons d'albercorc
  • 50 grams de pinyons
  • Ví ranci
  • Conyac
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Aigua
  • Un raig de tomàquet fregit

6 racions

Elaboració

Primer de tot, escaldem amb aigua bullnt, ; les prunes, els pinyons, i els orellons, i ho reservem. En una cassola de terrissa amb llard, sofregim l'ànec tallat a trossos, salpebrat.
Quan és mig rós, afegim : el llorer, la ceba, els alls i el tomàquet.
Seguidament, hi afegim : un raig de conyac, i un raig de ví ranci, i hi afegim aigua, fins que cobreixi l'ànec. Deixem coure a foc baix, fins que és mig cuit.
Retirem l'ànec, i el reservem. Tot el contingut de la cassola, el passem per la batedora elèctrica, i un cop l'hem passat pel colador xinès, el tornem a posar a la cassola.
Seguidament, tornem a posar els talls d'ànec, i hi afegim : les prunes, els pinyons, els orellons, i les peres tallades, i deixem que cogui tot plegat, fins que és cuit, tant l'ànec, com les peres. Després ho podem servir, en la mateixa cassola.

1h 30min

Notes

Segons la cultura popular, ens diu que si l'ànec és mut, la seva carn, resulta més gustosa que un ànec que sigui xerraire, pel fet, que al no xerrar tant, no s'empassa tant d'aire.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5321 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: