Flam d'ou

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • Set ous sencers
  • 200 grams de sucre
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • Caramel líquid
  • Aigua

7 racions

Utensilis

Set flameres d'alumini o acer inoxidable, de mida mitjana
Una safata metàl·lica fonda pel bany maria
Dos fulls de paper de diari

Elaboració

En un cassó, bullim : la llet, el sucre, la pell de taronja, de llimona, i la canyella.
A part, en una safata fonda, posem unes fulles de paper de diari, perquè l'aigua no ens bulli massa, i ens entri a les flameres. Seguidament, fiquem les flameres, hi posem caramel líquid en el fons ( de pot ). El podem cremar nosaltres, però així és més ràpid, i també queda bé.
Quan la llet ja és freda, traiem les pells, hi afegim set ous sencers, batuts, i ho passem per la batedora elèctrica.
Seguidament, omplim les flameres, seguidament omplim la safata per anar al forn, amb aigua, fins a mitges flameres.
Ho enfornem a 180º, uns 45 minuts, i quan són cuits, els traiem i deixem refredar abans de posar-ho a la nevera, fins el moment de servir-ho.

1h

Notes

Per un litre de llet, acostumen a sortir uns set flams.
Jo acostumo a bullir la llet, amb : pell de taronja, llimona, i canyella, Tambés es pot bullir sense, peró així, queda més gustós el flam.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3083 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Jaume carrasco font diu:
He fet els flams i han quedat bonissims¡¡¡¡


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!