Flam d'ou

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:        
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • Set ous sencers
  • 200 grams de sucre
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • Caramel lĂ­quid
  • Aigua

7 racions

Utensilis

Set flameres d'alumini o acer inoxidable, de mida mitjana
Una safata metàl·lica fonda pel bany maria
Dos fulls de paper de diari

ElaboraciĂł

En un cassĂł, bullim : la llet, el sucre, la pell de taronja, de llimona, i la canyella.
A part, en una safata fonda, posem unes fulles de paper de diari, perquĂš l'aigua no ens bulli massa, i ens entri a les flameres. Seguidament, fiquem les flameres, hi posem caramel lĂ­quid en el fons ( de pot ). El podem cremar nosaltres, perĂČ aixĂ­ Ă©s mĂ©s rĂ pid, i tambĂ© queda bĂ©.
Quan la llet ja Ă©s freda, traiem les pells, hi afegim set ous sencers, batuts, i ho passem per la batedora elĂšctrica.
Seguidament, omplim les flameres, seguidament omplim la safata per anar al forn, amb aigua, fins a mitges flameres.
Ho enfornem a 180Âș, uns 45 minuts, i quan sĂłn cuits, els traiem i deixem refredar abans de posar-ho a la nevera, fins el moment de servir-ho.

1h

Notes

Per un litre de llet, acostumen a sortir uns set flams.
Jo acostumo a bullir la llet, amb : pell de taronja, llimona, i canyella, Tambés es pot bullir sense, peró així, queda més gustós el flam.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Flam d'ou

Enllaça aquesta recepta:

2856 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



1 comentaris:

Jaume carrasco font diu:
He fet els flams i han quedat bonissimsÂĄÂĄÂĄÂĄ


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!