Truita amb patatas sense ou

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 patates ni grans ni petites
  • Oli, sal i pebre blanc o negre

4 racions

Elaboració

Peleu les patates i no les renteu
Quan les tingueu pelades les ratlleu
Poseu una paella al foc amb l'oli corresponent i quan sigui calent hi tireu les patates afengint-hi una mica de sal i un polsim de pebre (sense passar-se)
Aneu-ho remenant tot per a que s'integri i alhora per a que es vagin coënt les patates
Passats uns 10 o 12 minuts han d'estar cuites i heu de deixar de remenar perquè quedi la forma de truita i no quedin les patates escampades. Un cop hagi agafat la forma arrodonida doneu-li la volta i la poseu altra vegada al foc. Ha de quedar ben rossa pels dos costats.
En fer-la, si tapeu la paella, la patata quedarà més ben cuita

25min

Notes

Acompanyada d'una bona amanida verda amb ous de guatlla, queda d'allò més bé...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1473 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amiga Pepi : Et paso una mica d`iformacio sobre la truita de patates sensa ou


El rösti de patates és un dels plats més populars i tradicionals de Suïssa. Originalment era part de l'esmorzar de la població agrícola del cantó suís de Zuric, (d'on sóc jo originari) però amb l'avanç de les generacions s'ha convertit en un plat principal i fins i tot un excel · lent acompanyament de carns i verdures.

Per a molts habitants de la població suïssa el Rösti és sens dubte el plat nacional per excel · lència, inclusivament superant a la fondue.

Per a alguns xefs al rösti havia de preparar-se amb les patates crues, i alhora ha un altre grup afirmava que aquestes havien d'estar prèviament cuites al "dente". La solució va ser trobada dient que si el rösti de patates oficiaria com a acompanyament d'un plat principal (carn en la seva salsa), llavors s'havien d'utilitzar patates cuites, perquè absorbissin la salsa de la carn.

En canvi, si el Rösti de patates serà el plat principal llavors les patates emprades seran crues.

El rösti conté principalment patates, i algun greix d'origen animal o vegetal. Es serveix en truites de diferents mides, que van dels 3-12cm.
Una varietat del rösti es fregeix lleugerament, i després es col · loca al forn. Es pot incorporar una sèrie d'ingredients addicionals, com cansalada, cebes, formatge, pomes o herbes fresques. El rösti es pot preparar amb patates fresques o cuites.

Rösti de patata crua:
Ingredients (per a 4 persones)

1 kg de patates crues
1 cullerada rasa de sal
3-4 cullerades d'oli o mantega

Pelar les patates i ratllar amb un ratllador gruixut o fer rodanxes molt fines. Escalfar el greix a la paella. Afegir les patates, salar i regirar perquè es barregin bé amb el greix. Tapar i fregir durant 20-30 minuts a calor mig, donant la volta regularment. Destapar la paella, i pujar la temperatura, fregir altres 20 minuts. Quan està gairebé aviat, se li dóna forma de truita.

Rösti de patata cuita:
Ingredients (per a 4 persones)

800 g de patates cuites amb la seva pell el dia anterior
1 cuchadita de sal
50 g mantega
3 cullerades d'aigua

Peleu les patates, ratllar amb un ratllador gruixut o cuartearlas i tallar-les a rodanxes fines. Saltar-les amb sal entre les capes. Escalfar la mantega i afegir les patates, distribuint per la paella, pressionar suaument. Fregir durant 10 minuts a foc lent, quan està daurada per sota, es gira.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: