Escopinyes al vapor amb salsa de romesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- ½ Kg d’escopinyes
- Ingredients per la salsa de romesco( ½ litre )
- 2-3 tomàquets madurs
- 1 cabeça d'alls
- 2 nyores
- 15 gr. d'ametlles torrades,
- 15 gr. d'avellanes torrades,
- 1 llesca petita de pa torrat,
- 250 gr. d'oli d'oliva verge extra
- 100 gr. de vinagre
- pebre vermell dolç,
- 1 bitxo
- sal.
2 racions
Elaboració
Escopinyes al vapor
Posem les escopinyes en una olla , sense res , sacsejem l'olla perqué es barregint, passats 3 ó 4 minuts veurem que sobren . Les retirem en una plata
La preparació de la salsa romesco
Primer de tot hem de rehidratar les nyores. Per això, les tindrem en remull des de la nit anterior o almenys unes 4-5 hores. Un cop ben remullades, els traiem les llavors i reservem la pell amb la carn.
El segon pas és rostir (escalivar, en català) els tomàquets i els alls. Aquesta acció la podem fer o bé en la llar, ben coberts de brases en paper d'alumini, o al forn. El forn hem precalentarlo a uns 200 º C i posar els tomàquets i els alls en safates a part. Els tomàquets estaran llestos amb uns 15 o 20 minuts. Els alls trigaran una mica menys.
Un cop escalivats, traiem la pell als tomàquets i traiem un a un els alls. Netegem de llavors les nyores i reservem la carn. Pelem també les ametlles i les avellanes torrades. Torrem una llesca de pa.
Emplatat
Amb una cullereta repartim la salsa de romesco sobre les escopinyes
15min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
579 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies
Hola Joan, Doncs ho provaré. Gràcies. Salutacions,
No es mereixen. Una abraçada.