Crema de carxofes amb bocinets de pa
Categoria:
Sopes i cremes
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 porro
- 1 ceba grossa
- Oli d’oliva
- Mig got de vi blanc
- 8 carxofes
- 2 litres d’aigua
- 200 ml de nata líquida
- 2 talls de cansalada fresca a daus( opcional )
- 2 talls de pernil ibèric ( opcional )
- Bocinets de pa( opcional )
- Sal i pebre
6 racions
Elaboració
Comencem amb un sofregit fet amb porro i ceba trossejats, oli d’oliva i un polsim de sal. Quan es comenci a daurar, hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir una estona. Mentrestant, podem anar tallant les carxofes; com més petites millor , així , més ràpid es couran. Convé tallar unes làmines fines del mig, on la carxofa és més ampla, i reservar-les per fregir-les al final i fer-les servir com a decoració.
A continuació, afegim les carxofes al sofregit i deixem que es fregeixin 3 o 4 minuts. Hi posem l’aigua (o, si en tenim, brou de verdures) i ho fem bullir tot a foc alt uns 30-40 minuts.
Transcorregut aquest temps, ho triturem tot amb la batedora i ho deixem el més fi que puguem. Amb el colador xinès, comencem a colar la crema; convé ser molt escrupolós en aquest pas, ja que la carxofa fa molts fils i cal deixar la crema ben neta (durant el curs una alumna va apuntar, amb gran encert, la manera de fer-ho passar més ràpid pel xinès: només cal deixar de banda la mà del colador i remenar-ho amb la batedora; proveu-ho, guanyareu ben bé 15 minuts). Ara hi afegim la nata líquida i ho bullim a foc lent durant 5 minuts.
Podem aprofitar aquests darrers minuts per fregir els entrebancs que hi posarem, per exemple : els daus de cansalada ibèrica, els daus de pernil ibèric, bocins de pa i, finalment, les làmines de carxofa fregides i cruixents que hem reservat abans.
Els entrebancs són opcionals.
El pebre és un tema complexa, segons els comensals, en posarem més o menys . A mi m'agrada amb més pebre que meys. Per altre banda, el pebre no es nota massa quan mengem la crema ja que ho remenem, el que es veu a la foto és a sobra.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1708 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.