Crema de carxofes amb bocinets de pa

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 porro
  • 1 ceba grossa
  • Oli d’oliva
  • Mig got de vi blanc
  • 8 carxofes
  • 2 litres d’aigua
  • 200 ml de nata líquida
  • 2 talls de cansalada fresca a daus( opcional )
  • 2 talls de pernil ibèric ( opcional )
  • Bocinets de pa( opcional )
  • Sal i pebre

6 racions

Elaboració

Comencem amb un sofregit fet amb porro i ceba trossejats, oli d’oliva i un polsim de sal. Quan es comenci a daurar, hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir una estona. Mentrestant, podem anar tallant les carxofes; com més petites millor , així , més ràpid es couran. Convé tallar unes làmines fines del mig, on la carxofa és més ampla, i reservar-les per fregir-les al final i fer-les servir com a decoració.
A continuació, afegim les carxofes al sofregit i deixem que es fregeixin 3 o 4 minuts. Hi posem l’aigua (o, si en tenim, brou de verdures) i ho fem bullir tot a foc alt uns 30-40 minuts.
Transcorregut aquest temps, ho triturem tot amb la batedora i ho deixem el més fi que puguem. Amb el colador xinès, comencem a colar la crema; convé ser molt escrupolós en aquest pas, ja que la carxofa fa molts fils i cal deixar la crema ben neta (durant el curs una alumna va apuntar, amb gran encert, la manera de fer-ho passar més ràpid pel xinès: només cal deixar de banda la mà del colador i remenar-ho amb la batedora; proveu-ho, guanyareu ben bé 15 minuts). Ara hi afegim la nata líquida i ho bullim a foc lent durant 5 minuts.
Podem aprofitar aquests darrers minuts per fregir els entrebancs que hi posarem, per exemple : els daus de cansalada ibèrica, els daus de pernil ibèric, bocins de pa i, finalment, les làmines de carxofa fregides i cruixents que hem reservat abans.
Els entrebancs són opcionals.
El pebre és un tema complexa, segons els comensals, en posarem més o menys . A mi m'agrada amb més pebre que meys. Per altre banda, el pebre no es nota massa quan mengem la crema ja que ho remenem, el que es veu a la foto és a sobra.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

973 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: