La salsa Carbonara
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Itàlia → Tot el païs
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu tires de cansalada fumada tallades a quadrats
- Nou moscada
- Sal
- Mantega
- Mig litre de nata líquida, (per muntar)
- Farina de blat de moro
12 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Elaboració
Primer de tot, tallem la cansalada a quadrats ben petits, i els posem en un cassó amb mantega, fins que estiguin daurats. Seguidament, afegim la nata líquida, i posem el foc ben baix, tot anant remenant amb el batedor de varetes.
A continuació, afegim un pessic de sal i nou moscada.
Si veiem que la salsa queda massa líquida, sempre la podrem espessir amb una mica de farina de blat de moro desfeta amb aigua freda, fins que quedi al nostre gust d'espessor.
Aquesta salsa, a les cuines Italianes, la fan amb rovells d'ou, però a casa nostra, per una qüestió de seguretat alimenti-cia substituïm els ous per nata líquida per evitar problemes.
Quan ja la tenim en el seu punt òptim d'espessor, la posem en un atuell amb tapa, i la podem guardar a la nevera fins que la necessitem.
40min
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1771 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.