Pit de xai al forn amb patata a la papillot

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis patates de mida mitjana
  • Quatre pits de xai tallats en trossos de quatre dits d'anple
  • Sis alls pelats aixafats
  • Tres fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre negre
  • Herbes provençals
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc
  • Un got de conyac
  • Dos gots d'aigua
  • Pebre vermell picant en pols
  • Sis trossos de paper d'alumini, ( per cobrir les patates )

6 racions

Utensilis

Una safata per anar al forn, gran i fonda.

Elaboració

Primerament, preparem les patates per fer-les a la papillot,( les podeu trobar a les meves receptes). Tot seguit tallem el pit a trossos de quatre dits d'ample, els posem a la safata del forn amb: l'aigua, sal, pebre negre, herbes provençals, els alls aixafats, el llorer, el vi blanc, el conyac i l'oli d'oliva.
Tot seguit ho enfornem a 180º, tot donant-hi voltes de tan en tant, fins que veiem que és ben rostit, i el reseervem.
A part, quan clavem un escuradents a les patates i veiem que són cuites, les reservem.
En el moment de servir els plats a taula, posem tres talls de pit de xai a la part de dalt del plat, i a la part de baix, posem una patata tallada pel mig en dues meitats, l'espolsem amb: sal, pebre vermell picant, i la reguem amb força oli d'oliva, i ja podrem treure els plats a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

807 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!