Pa casolà

Ingredients

  • Ingredients ( 3 barres de 200 g. i 4 panets de 100 g.)
  • Massa mare
  • 150 g. Farina de força
  • 25 g. de farina Integral
  • 175 g. d’ Aigua
  • 5 g. Llevat de forner
  • ½ culleradeta de sucre
  • Segona Massa
  • 600 g. de farina de Força ( jo poso 300 g. de farina de forner i 300 g. de farina d’ Espelta )
  • 100 g. de farina Integral
  • 350 g. d’ aigua
  • 10 g de Llevat de forner
  • 2 cullerades d’ oli d’ Oliva
  • 2 culleradetes de sal

6 racions

Utensilis

Amasadora

Elaboració

El dia abans fem la massa mare, en un bol les farines i l’ aigua tèbia, en la que haurem desfet el llevat i afegit el sucre. Ho barrejarem bé , ho taparem i ho posarem a la nevera fins el dia següent.
A l’endemà, traurem de la nevera la massa mare i la reservarem.
Si no tenim una màquina de pastar, poseu la farina damunt del marbre, tot fent un forat en forma de volcà, calenteu l’ aigua ( tèbia ) i desfeu el llevat, aboqueu l’ aigua, l’ oli i la massa mare que haurem tret de la nevera una estona abans. Amasseu fins que tot estigui ben integrat, fem una bola i ho poseu en un bol tapat, ho deixem en un lloc que no hi hagi corrent ( jo ho poso al forn que he escalfat una mica ) i ho deixem llevar una hora. Espolsem el marbre amb farina i aboquem la massa del bol, i espolsem farina per damunt i ho treballem amb les mans, uns deu minuts, ho tornem a posar en el bol i ho tornem deixar llevar una altre hora. Passat el temps espolsem farina damunt del marbre i aboquem la massa, tallem porcions i les i donem forma que més ens agradi. Ho posem en una safata, que haurem espolsat amb farina, li hi fem uns talls travessers i ho posem al forn, que ja tindrem pre-escalfat, a 200 gº, calor a baix (si teniu amb ventilador també ) uns 30 minuts.
Quan ja estigui cuit deixeu el pa al forn, obert una mica, uns deu minuts, quedarà la crosta més cruixent.
Nota si el forn és elèctric poseu un perol amb aigua.

3h 8min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4316 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: