" Turnedó " de vedella amb salsa de vermut de Reus

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un filet de vedella, " turnedó ", de 250 grams aproximadament
  • Dues tires de cansalada fumada, tallades ben fines
  • Una ampolla de vermut de Reus,( si pot ser reserva millor)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Un pot petit de barreja de bolets
  • Brou de pollastre,( pot ser de pot )
  • Una llesca de pa de motlle tallada rodona
  • Dos escuradents
  • Un paper de cuina
  • Una ceba tendra picolada

1 racions

Utensilis

Dos cassons de mida mitjana
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un batedor de varetes
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, en una cassó amb un raig d'oli d'oliva fregirem la ceba picolada. Quan sigui rossa, afegim el vermut en quantitat segons la salsa que vulguem fer. Quan ja ha reduit, afegim el brou que vulguem, passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador fí a un altre cassó on acabarem de fer la salsa. Anem remenant amb el batedor de varetes, i quan ja tenim una salsa fina i homogènea, corregim de sal i la reservem damunt la planxa
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltegem la barreja de bolets, els salpebrem i tot seguit, els picolem amb l'ajud d'un ganivet, i els reservem.
A continuació, en la mateixa paella, fregim la llesca de pa, i quan sigui ben rosseta, la reservem. Tot seguit, agafem el filet de vedella, posem les tires de cansalada pel voltant, les fixem amb els escuradents perqué no es desmuntint, i ho posem a coure a la planxa salpebrat, fins que sigui alnostre gust de cuit.
En el moment de muntar el plat, posarem primer, la llesca de pa fregida, a continuació, el filet, (tot traient els escuradents), al damunt, després posarem una capa de barreja de bolets i ja per acabar, posarem la salsa de vermut pel damunt, i ho servirem a taula.

40min

Notes

Aquesta recepta, la podem fer amb vermut de Reus, ja sigui de qualsevol de les marques que hi han a la ciutat : Miró, Eizaguirre, Rofes o Iris. En aquestes dades, s'inaugura a Reus, el museu del vermut, un indret digne de visitar. En quant a la recepta, farem tants filets com persones siguin a taula.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1025 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: