Allioli amb pera
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una pera tipus blanqueta
- Un ou
- Sal
- Dos alls pelats,( sense el cor)
- Oli d'oliva
6 racions
Utensilis
Un morter
Una mà de morter
Un setrill
Un cassó mitjà
Una batedora elèctrica
Un bol
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, posem a coure la pera pelada tallada a trossos regulars.
Quan la pera és ben cuita, l'escorrem, la passem per la batedora elèctrica i la reservem en un bol.
Seguidament, agafem els alls, els posem en el morter amb un polsim de sal, els aixafem ben aixafats, i tot seguit afegim un rovell d'ou,( sense clara). A continuació, anem remenant de forma circular amb la mà de morter, anant afegint-hi oli amb un rajolí molt fí, fins a tenir la quantitat desitjada d'allioli. A continuacó, afegim la pera sense deixar de remenar, fins aconseguir un allioli fí i homogèni.
30min
Notes
Aquest allioli també el podem fer, substituin la pera per codony.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1717 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.