Llagosta o llamanàntol gratinat amb allioli de pera

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un lamàntol o llagosta de uns 500 grams,( aproximadament)
  • Aigua
  • Sal
  • Cruixents de verduretes, ( els podeu trobar a les meves receptes)
  • Un bouquet garni de verdures
  • Allioli de pera,( podeu trobar a les meves receptes)
  • Pebre negre en grà

1 racions

Utensilis

Una safata per anar al forn
Un plat de porcellana ben bonic
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure el llamàntol o la llagosta. A part, fem un bouquet garní amb; una branca d'api, un tros de porro, un tros de pastanaga, i una branca de julivert, tot lligat amb un tros de cordill d'embridar. Ho afegim al cassó, i deixem que bulli tot plegat uns deu minuts. Quan la llagosta ja és freda, la tallem en dues meitats a lo llarg, la posem a la safata per anar al forn, la cobrim amb l'allioli de pera i ho gratinem a 180º, fins que l'allioli, és rossejat.
A part, fem el cruixent de verduretes tal com explico a la meva recepta, n'hi posem un grapadet a la part de baix del plat. Tot seguit, posem la llagosta o el llamàntol a la part de dalt del plat, i ja ho podrem servir a taula.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1979 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: