Llagosta o llamanàntol gratinat amb allioli de pera
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un lamàntol o llagosta de uns 500 grams,( aproximadament)
- Aigua
- Sal
- Cruixents de verduretes, ( els podeu trobar a les meves receptes)
- Un bouquet garni de verdures
- Allioli de pera,( podeu trobar a les meves receptes)
- Pebre negre en grà
1 racions
Utensilis
Una safata per anar al forn
Un plat de porcellana ben bonic
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure el llamàntol o la llagosta. A part, fem un bouquet garní amb; una branca d'api, un tros de porro, un tros de pastanaga, i una branca de julivert, tot lligat amb un tros de cordill d'embridar. Ho afegim al cassó, i deixem que bulli tot plegat uns deu minuts. Quan la llagosta ja és freda, la tallem en dues meitats a lo llarg, la posem a la safata per anar al forn, la cobrim amb l'allioli de pera i ho gratinem a 180º, fins que l'allioli, és rossejat.
A part, fem el cruixent de verduretes tal com explico a la meva recepta, n'hi posem un grapadet a la part de baix del plat. Tot seguit, posem la llagosta o el llamàntol a la part de dalt del plat, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1963 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.