Estofat de carn de poltre del Ripollès

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 350 grs. de carn de poltre
  • 1 patata gran
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 fulles de llorer
  • 2 alls tendres
  • 1 litre de Brou de carn comprat fet.
  • Farina
  • pebre negra
  • sal
  • oli d’oliva

2 racions

Elaboració

-Tallem la carn de poltre a daus, normalment porta poc greix i no cal treure’l.
-En una cassola de fang hi posem oli d’oliva
-Enfarinem una mica els daus de carn de poltre i el posem a la cassola quan l’oli és calent. Així, la carn retè els seus líquits i no perd sabor. Just el temps perquè quedin daurats . Entre 3 i 5 minuts.
-A continuació, afegim a la carn, pràcticament, la resta de ingredients: el llorer, els tomàquets i la ceba partits a quarts, el porro, alls tendres i pastanaga tallats a rodanxes i salpebrem.
-Primer el foc una mica alt, uns 15 minuts. Afegim una mica de brou ( entre 1 i 2 gots ).
-Posem el foc al mínim i que es vagi fent, més o menys 1 hora. La carn de poltre és molt tendra i no necesita tant temps com altres carns. La cassola tapada .
-De tant en tant, ho remenem i mirem si hi hem d’afegir més brou.
-Quan estigui la carn tova i posem la patata esqueixada, remenem perquè quedi tot ben barrejat amb la carn i verdures.
-Afegim, més brou ( si és necesari ), que ho cobreixi i ho coem tot junt uns 20 minuts a foc moderat.
-Fet el dia abans el plat queda més bo ( com la majoria d’estofats de carn ).

1h 40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3147 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: