Sardines arrebossades a l'andalusa, amb tomàquet al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tempura
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Setze sardines fresques de mida gran
- Quatre tomàquets madurs de mida mitjana
- Formatge ratllat
- Sal
- Oli d'oliva
- Tres ous batuts
- Farina
- Pebre negre en pols
- Julivert picolat
- Tres alls ratllats
4 racions
Utensilis
Una safata petita per anar al forn
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Quan anem a comprar les sardines, demanem que ens treguin l'espina i les deixin planes com un ventall. A part, tallem els tomàquets en dues meitats, els salpebrem, afegim un rajoli d'oli , espolsem una mica de formatge pel damunt i els enfornem a 180º, fins que el formatge és rós, i els reservem.
Seguidament, en un bol batem els ous, afegim els alls ratllats i un bon grapat de julivert i ho reservem. Tot seguit, agafem les sardines, les salpebrem, les passem per farina, per l'ou batut, les fregim amb oli d'oliva i les anem posant damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli de fregir-les.
En el moment de muntar el plat, posem quatre sardines a la part de dalt del plat, i a la part de baix posem dues meitats de tomàquets al forn. i ja ho podrem servir a taula.
40min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2394 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.