Sardines arrebossades a l'andalusa, amb tomàquet al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Setze sardines fresques de mida gran
  • Quatre tomàquets madurs de mida mitjana
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tres ous batuts
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Julivert picolat
  • Tres alls ratllats

4 racions

Utensilis

Una safata petita per anar al forn
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Quan anem a comprar les sardines, demanem que ens treguin l'espina i les deixin planes com un ventall. A part, tallem els tomàquets en dues meitats, els salpebrem, afegim un rajoli d'oli , espolsem una mica de formatge pel damunt i els enfornem a 180º, fins que el formatge és rós, i els reservem.
Seguidament, en un bol batem els ous, afegim els alls ratllats i un bon grapat de julivert i ho reservem. Tot seguit, agafem les sardines, les salpebrem, les passem per farina, per l'ou batut, les fregim amb oli d'oliva i les anem posant damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli de fregir-les.
En el moment de muntar el plat, posem quatre sardines a la part de dalt del plat, i a la part de baix posem dues meitats de tomàquets al forn. i ja ho podrem servir a taula.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2394 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: