Salsa de pinya, per receptes de peix
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una ceba tendre picolada
- Quatre rodelles de pinya en conserva ( en almivar )
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre blanc en pols
- Fumet blanc de peix ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Maizena ( si cal )
- Un brick de suc de pinya
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim una mica la ceba picolada.
Quan la ceba és mig cuita, afegim les rodelles de pinya picolades.
A continuació, afegim el suc de pinya i una mica del fumet de peix.
Quan tot el conjunt és cuit, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador fí, en un cassó on acabarem de fer la salsa. A foc ben baix, tot remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i pebre, i seguim remenant fins tenir una salsa fina i homogènea.
Si cal espessir-ho una mica, afegim una mica de maizena disolta amb un xic d'aigua freda.
Seguidament, si no la fem servir, la podem guardar a la nevera o en el congelador, fins el moment de fer-la servir.
1h
Notes
Aquesta salsa, és molt adient per peixos sobretot fets a la graella o la planxa.
Etiquetes:
L'enigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
953 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.