Carxofes amb cloïses en salsa verda

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dotze carxofes mitjanes
  • Un quilo de cloïses
  • Sis alls laminats
  • Julivert picolat
  • Una caiena
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Un brot de julivert fresc
  • Farina
  • Ví blanc
  • Sal

4 racions

Utensilis

Una cassola plana ( marinera )
Un cassó gran
Un colador fí
Una puntilla ( ganivet petit )
Un batedor de varetes
Un cassó mitjà

Elaboració

Primerament, agafem les carxofes, les netegem amb l'ajud de la puntilla, tot deixant uns tres dits de la tija. Tot seguit, les tallem en dues meitats a lo llarg, i amb l'ajud d'una cullera netegem els pels que hi ha en el cor. En un cassó gran amb aigua, posem: el brot de julivert fresc, i un polsim de sal. Seguidament, posem les carxofes i deixem que coguin fins que les tinguem " al dente ", i les reservem.
A part, en una cassó gran, obrim les cloïses i quan comencen a obrir, les colem i reservem el suc. En la cassola marinera amb oli d'oliva, fregim els alls laminats i la caiena, amb un rajolí d'oli.
Quan els alls comencen a ser rossos, afegim un polsim de farina, un raig de ví blanc, i una mica del suc de bullir les carxofes i les cloïses. Anem remenant amb el vatedor de varetes i tot seguit afegim les carxofes i les cloïses.
Anem remenant tot donant voltes a la cassola, corregim de sal, afegim el julivert picolat, i ja tindrem llesta la cassola per treure a taula.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1310 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Montse boada colome diu:
Bona recepta. Ets un crak


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!