Platillo de pit de xai amb boletes de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos pits de xai tallats a trossos regulars
  • Sis alls sense pelar, aixafats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Quatre patates grosses, pelades
  • Llard de porc
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes )
  • Un got de conyac
  • Un got de ví blanc
  • Julivert picolat
  • Dos alls pelats
  • Pa fregit
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Brou de pollastre
  • Una ceba picolada

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Una paella gran
Papoer de cuina
Una aranya de filferro
Una espàtula de fusta
Un estri per fer boletes de fruites
Paper de cuina
Una safata plana
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un rajolí d'oli, sofregim els talls de pit de xai salpebrats, juntament amb els alls aixafats.
Quan el pit ja és mig fregit, el retirem a una safata, i el reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregirem les patates fetes a boletes, amb l'ajud de l'estri per fer aquesta funció, i un cop fregides, les reservarem damunt un paper de cuina.
Tot seguit, a la mateixa cassola on hem sofregit el pit, fregirem la ceba picolada sense retirar els alls amb pell, i unes fulles de llorer.
Seguidament, afegirem tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de ví blanc, i un got de conyac. A continuació, afegirem els talls de pit, i ho cobrirem amb el brou de pollastre.
Tot seguit, o posarem a foc baix, fins que el pit sigui gairebé cuit.
A part, farem una picada amb l'ajud de la batedora elèctrica amb : el pa fregit, el julivert picolat, un grapat d'ametlles pelades i els dos alls pelats. Un cop feta la picada, l'afegirem a la cassola juntament amb les boletes de patata fregides.
Deixarem que s'acabi de coure tot el conjunt uns deu minuts més, fins que la carn ja sigui ben tendra, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1224 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: