Besuc al forn amb patates, alls i bitxo.‏

Categoria:
Recepta per
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Besuc d'uns 750 g, que a la peixateria ens netegen sense tallar el cap.
  • 2 Patates mitjanes.
  • 1 Llimona
  • 4 o 5 Alls
  • 2 Bitxos
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

2 racions

Elaboració

Passem el besuc, ja net, per aigua i l’assequem.
Amb la punta d'un ganivet fem uns petits talls a la part superior del peix.
Salpebrem el besuc per fora i per dins. I hi col.loquem mitges rodanxes de llimona en els talls.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines.
Les posem al fons d'una safata de forn, amb una mica de sal. Col.loquem el besuc a sobre.
A part, en una paella posem en oli d'oliva els alls laminats i els bitxos.
Ho fregim fins que es daurin els dents d'all laminats.
Tirem sobre del besuc l'oli amb els alls i els bitxos.
Finalment, fiquem el besuc al forn preescalfat a uns 160-170ºC durant aproximadament 50 minuts.
Regulant el foc perquè no cremi però sí que resulti lleugerament daurat.
Traiem el besuc, el partim per la meitat i en un plat posem de base les patates, a sobre el mig besuc amb alls laminats i un bitxo.
Servim el besuc sense la part del cap i net d'espines.

1h 10min


Recepta de cuina de Besuc al forn amb patates, alls i bitxo.‏

El besuc llest per netejar-lo d'espines.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Besuc al forn amb patates, alls i bitxo.‏

En el plat net d'espines.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1110 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: