Costellam de xai agredolç al forn, amb patates a lo pobre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un costellam de xai, tallat en trossos de tres costelles
  • Patates a lo pobre ( les podeu trobar a les meves receptes )
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Mel
  • Vinagre de poma
  • Aigua
  • Vuit alls aixafats amb pell
  • Conyac
  • Vi ranci

4 racions

Utensilis

Una safata fonda, per anar al forn
Un pinzell
Quatre plats grans, de porcellana blanca
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, salpebrem les costelles, les espolsem amb herbes provençals i les posem a la safata. Tot seguit, en un bol de vidre, posem: un bon raig de mel, un raig de vinagre de poma, i amb l'ajud del batedor de varetes, ho remenem ben remenat. A continuacio, amb l'ajud del pinzell, pintem les costelles amb aquesta barreja. Tot seguit, afegim: un got de conyac, un got de vi ranci, els alls, i un dit d'aigua. Seguidament, ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que veiem que les costelles són cuites.
En el moment d'enplatar, posem tres costelles a la part de dalt del plat, i a la part de baix, fem un niu amb les patates a lo pobre, i ja ho podrem treure a taula.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2290 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: