Rajada escabetxada amb cebetes petites i gírgoles

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre talls de rajada, d'uns 300 grams, aproximadament
  • 300 grams de gírgoles (si poden ser petites, millor)
  • 300 grams de cebetes petites (poden ser congelades)
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Mel
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Mitja ceba tallada a juliana
  • Sis alls aixafats, amb pell
  • Dues fulles de llorer
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Un got de vi blanc
  • Un got de vinagre de poma
  • Dos gots d'aigua
  • Sucre

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran, amb tapa
Dues paelles mitjanes

Elaboració

Primerament, pelem les cebetes, i les posem en una paella amb un polsim de sal i sucre, a foc baix. Quan són mig cuites, els hi afegim un raig de vinagre i un raig de mel Deixem que s'acabin de coure, i les reservem.
Seguidament, fiquem les gírgoles en una paella amb un raig d'oli d'oliva les saltegem amb un polsim de sal, i quan són cuites, les reservem.
A continuació, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba, els alls, el llorer, la farigola, el romaní, i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim: el vi, el vinagre i l'aigua, i deixem que arrenqui el bull. Passats uns quinze minuts, afegim la rajada salpebrada, i amb el foc baix deixem que es vagi coent. Seguidament, afegim les cebetes i les gírgoles i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

950 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: