Manetes de porc estofades amb mandonguilles de xai i cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cuixa de xai, passada per la trinxadora
  • Tres talls de cansalada de panxeta, passada per la trinxadora, juntament amb la cuixa
  • Quatre manetes de porc, tallades en dues meitats a lo llarg i a lo ample ( 4 trossos )
  • Tres talls de cansalada de panxeta, tallada a trossos regulars
  • Aigua
  • Dues fulles de llorer
  • Un grapat de grans, de pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Un ou sencer
  • Pa remullat amb llet
  • Pebre negre en pols
  • Mitja ceba pelada
  • Un tròs d'àpi
  • Julivert picolat
  • Un all rallat
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Tomàquet fregit
  • Un got de vi ranci
  • Tres alls aixafats, amb pell

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una safata metal·lica, amb paper de cuina
Un bufador
Una cassola fonda, metal·lica

Elaboració

Primerament, amb l'ajud d'un bufador, netegem les manetes dels posibles pels que puguin tenir, i les posem en una cassola amb: aigua, els grans de pebre, la ceba, el llorer i un polsim de sal.
Mentre es couen les manetes, agafem un bol de vidre, i fem una barreja amb : la carn de xai, la cansalada trinxada, el pa remullat, el julivert picolat, un all rallat, i un ou sencer.
Salpebrem aquesta barreja, i ho remenem amb les mans, força estona, i ho reservem el temps que triguin a coure les manetes.
Quan les manetes estiguin cuites, les colem, i les reservem juntament amb el brou de la cocció.
Seguidament, anem fent les mandonguilles de mida més aviat mitjana, les passem per farina, les fregim en una paella amb oli d'oliva, i les reservem damunt una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
A continuació, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim la cansalada de panxeta, tallada a trossos, juntament amb: la ceba picolada, els alls i el llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit i el vi ranci.
Tot seguit, afegim una mica del brou de coure les manetes, i deixem que arrenqui el bull.
A continuacó, ho fiquem a foc baix, afegim les manetes, les mandonguilles i deixem vagi coent-se tot junt. Tot seguit, corregim de sal, i quan veiem que tot el conjunt és cuit, ja ho tindrem a punt, per servir-ho a taula, en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

620 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!