Espaguetis amb musclos a la marinera i la seva salsa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g d’espaguetis
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d’oliva

Pels musclos a la marinera:

  • 2 Kg. de musclos
  • 5 Fulles de llorer
  • 3 Cebes petites picades
  • 1/2 Cullerada de pebre vermell de la Vera
  • 2 Cullerades de farina de blat
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Got de brou de cocció dels musclos
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

4 racions

Elaboració

Dels musclos a la marinera:

Rentem bé els musclos. Retirem les barbes (pèls laterals que surten de cadascuna de les closques). Després netegem les closques per fora per eliminar les restes de barbes.
Col•loquem els musclos en una cassola amb molt poca aigua, sal i les fulles de llorer. Tapem la cassola i la portem a ebullició.
Deixem fins que les cloeques estiguin obertes (un minut aproximadament) i ho retirem del foc.
Separem les closques. Passem la part que té el musclo a una altra olla i ho reservem. Tirem les cloeques buides.
Colem l'aigua de cocció amb l'ajuda d'un "colador xinès" i la guardem per utilitzar-la més endavant.
Per a la salsa. Posem una mica d'oli en una paella. Hi afegim la ceba picada. Quan estigui daurada, ho empolvorem amb les cullerades de farina, remenem i deixem que agafi color.
Aboquem el brou de la cocció, el vi blanc i amb l'ajuda d'una cullera incorporem el pebre vermell. Barregem bé tots els ingredients i deixem coure uns 5 minuts, remenant de tant en tant.
Aboquem la salsa a l'olla en la que tenim els musclos, i deixem que cogui 1 o 2 minuts a foc mitjà, remenant de tant en tant perquè la salsa espesseixi i no s'enganxi al fons.

Dels espaguetis:

Mentre fem els musclos.
En una olla, posem abundant aigua amb una mica de sal. Abans de que l’aigua bulli , podem posar-hi un raig petit d’oli perquè la pasta no s’enganxi. Quan l’aigua bull, hi incorporem els espaguetis. El temps de cocció dependrà de la qualitat dels espaguetis, el millor és seguir les instruccions del paquet. La pasta ens ha de quedar al “dente”. Colem els espaguetis i els reservem.

Per emplatar:

Traiem la closca dels musclos i amb la salsa, els reservem.
En un bol gran, posem els espaguetis amb els musclos sense closca i la seva salsa. Remenem bé.
Ja podem emplatar.

40min


Recepta de cuina de Espaguetis amb musclos a la marinera i la seva salsa
En el plat per degustar-los
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1581 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Marta Lladó Estrany diu:
Boníssim!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: