Caçó o mussola estofada amb patates, cloïsses i allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mig morter d'allioli fet amb ou
  • Fumet de peix blanc ( el trobareu a les meves receptes )
  • 400 grams de cloïsses
  • Vuit supremes de caçó
  • Julivert picolat
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Quatre patates de mida mitjana

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera metal·lica
Un cassó gran
Un colador fí
Un morter amb la seva ma
Una paella gran

Elaboració

Primerament, fem el fumet com explico a la meva recepta i el reservem.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, les colem amb el colador fí, i el suc l'afegim en el fumet. Tot seguit, fiquem el fumet a la cassola marinera i deixem que arrenqui el bull. Seguidament, afegim les patates pelades tallades a rodelles de mig dit, a foc baix i deixem que coguin només una mica.
A part, salem les supremes de caçó, les passem per farina i les fregim dos minuts per cada cara, i les reservem. Quan les patates ja comencen a ser toves, afegim: les cloïsses i el caçó i deixem que cogui a foc baix uns dotze minuts.
Segidament, afegim el mig morter d'allioli, corregim de sal, i ho espolsem amb força julivert picolat. Abans de servir a taula, donem unes sacsejades en forma circular, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

578 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!