Roast beef de vedella amb salsa Cafè de París

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Pel roast beef:

  • Entre 700 g i 1 Kg de vedella lligada
  • Sal
  • Pebre
  • 1 Gotet de vi negre
  • 1 Gotet de xerès o vi blanc
  • Unes torradetes ( per emplatar )
  • Oli d’oliva

Per la salsa Cafè de Parìs:

  • 90 g de Mantega Cafè de Paris
  • 3 Tasses de crema de llet
  • 1 Cullerada de farina, aproximadament
  • Sal
  • Pebre

Mantega Cafè de Paris:

  • 2/4 de Tassa de mantega
  • 1 Cullerada de quetxup
  • 1 Culleradeta de mostassa
  • 1 Culleradeta de tàperes
  • .2 Cullerades de julivert, picat
  • 2 Cullerades de cibulet, picat
  • Una mica d'orenga
  • Una mica d'anet
  • Una mica de farigola
  • 1 Culleradeta de estragó fresc, picat o ½ culleradeta sec
  • Una mica de romaní
  • Una mica d'all mòlt
  • 2 Anxoves mòltes
  • 1 Culleradeta de brandi
  • 1 Culleradeta de xerès sec
  • ¼ de Culleradeta de curri en pols
  • Una mica de pebre
  • 2 Grans de pebre sencera, triturats
  • 1 Culleradeta de suc de llimona
  • ¼ de Culleradeta de ratlladura de taronja
  • Una mica de sal

4 racions

Elaboració

Del roast beef :

Salpebrem la carn lligada (a la carnisseria ens la poden lligar ) i la posem a la cassola amb oli molt calent. L'enrossim per totes bandes durant 5 minuts.
Posem la carn a una safata de forn. Hi posem el vi negre i el xerès (ó vi blanc) i ho posem al forn (preescalfat a 200º) durant uns 15 minuts. El temps de cocció és molt relatiu, tot depèn de si us agrada més cuita o crua, normalment es fa crua.
Treiem la carn del forn.
Reservem a part el suc que queda a la safata.
La carn la posem en una altra safata perquè mentre es va refredant deixa anar un suc vermell que no sol agradar
Una vegada freda, la posem a la nevera.

De la salsa Cafè de París:

Escalfem la crema de llet i hi afegim la farina dissolta en aigua freda. Cuinem a foc lent fins que la crema s'espesseixi lleugerament.
Ha de quedar com una salsa beixamel lleugera. Retirem la crema del foc i hi afegim la mantega Cafè de Paris, en trossos petits, mentre es va barrejant. Rectifiquem de sal.
De la mantega Cafè de Paris:
Barregem tots els ingredients menys la mantega. Col.loquem en un recipient, el tapem i conservem d'aquesta manera, sense refrigerar, durant 24 hores, perquè els sabors s'amalgamin. Un cop passades les 24 hores, ho liquem fins que quedi una pasta homogènia.
Batem la mantega fins que estigui cremosa i hi anem afegint la barreja d'herbes, gradualment.
Retirem de la batedora i la guardem a la nevera.

Per acabar:

En un plat posem el roast beef, i per sobre la salsa Cafè de París, en un costat unes torradetes.

55min


Recepta de cuina de Roast beef de vedella amb salsa Cafè de París
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2555 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: