Pappardelle amb salsa de foie i camagrocs

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 g de Pasta (100 grs. per persona)
  • 200 g de Camagrocs
  • 1 Ceba dolça
  • 2 Dents d’all
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva

Per a la salsa de foie:

  • 1 Escalunya
  • 100 g de foie
  • 100 ml de nata
  • 200 ml de brou d'au
  • Un rajolí de vi de Porto
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

2 racions

Elaboració

La pasta s'ha de coure en una olla amb abundant aigua.
Esperem a que bulli per afegir-hi la sal, així es dissoldrà abans a l'aigua. A continuació fiquem la pasta i deixem que bulli durant el temps que ens indiqui el fabricant, evitem remoure-la massa. Quan estigui a punt la colarem, sense afegir aigua freda.
Per altra banda, piquem bé la ceba i l'all, hi posem sal i ho posem en una paella, a foc mig, amb una cullerada d'oli. Deixem fer la verdura i quan ho tinguem tot amb un to daurat , hi afegim els camagrocs (bolets). Els tindrem coen durant 5-10 minuts .
Posem la salsa de foie per sobre i ja es pot servir.

Elaboració de la salsa de foie:

Comencem pelant i tallant l’escalunya en juliana. La tirem en una cassola a foc lent fins que es torni transparent.
Un cop estigui transparent incorporem un rajolí de vi de Porto i deixem que s'evapori l'alcohol. Seguidament incorporem el brou d'au i la nata. Deixem cuinar a foc lent durant 5 minuts.
Passats aquests 5 minuts incorporem el foie tallat a daus i ho deixem 5 minuts que es cuini a foc lent perquè es fongui a poc a poc.
Passem a un got de batedora la salsa i la triturem perquè quedi una salsa fina.
Tornem a posar-la al cassó i la deixem un parell de minuts que cogui a foc lent i es lliguin bé tots els sabors.

30min

Notes

Pappardelle, singular "pappardella" (italià), és un tipus de pasta originari de la Toscana. És del tipus de les pastes allargades, amb forma de banda plana de 2-3 cm d'ample, elaborada amb ou i farina. Es venen seques (en italià: asciutti) o fresques.


Recepta de cuina de Pappardelle amb salsa de foie i camagrocs

En el plat per degustar-lo

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1820 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: