Raviolis de carbassa acompanyats amb camagrocs, musclos de roca i navalles

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per a la pasta:

  • 350 g de farina
  • 3 ous
  • 50 cc. d’aigua freda
  • Mitja culleradeta de sal fina.

Per al farciment:

  • 200 g polpa de carbassa
  • 100 g de mató escorregut
  • 1 ou
  • 1 Cullerada d'herbes seques variades (orenga, farigola,...)
  • Una mica de nou moscada
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre.
  • 1 Litre de brou de carn o d'au.

Per l'acompanyament:

  • 400 g de musclos de roca.
  • 400 g de camagrocs (bolet).
  • 8 navalles
  • Oli d’oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

De la pasta i el farcit de carbassa:

Per preparar la pasta fresca, barregem en un bol els ingredients, pastant fins a fer una massa uniforme. Si ho preferim, per estalviar temps els podem pastar en un robot de cuina, passant després a la taula, on s'acaba el pastat a mà, fins a fer una bola de massa elàstica i llisa.
Tapem amb un drap net i deixa reposar 30 minuts.
Mentre rostim al forn la polpa de carbassa, a daus, a 200 º, uns 20-30 minuts, o fins que estigui tendra.
Triturem i barregem amb el mató, les herbes, l'ou, les espècies i la sal. Reservem en fred.
Tallem la massa en trossos d'uns 25 gr. amb un ganivet.
Estirem cada tros usant el corró fins que quedi molt fina la massa.
Un cop llesta, es posa una tira de massa sobre la taula o el motlle de ravioli, enfarinem lleugerament. Posem culleradetes del farcit, tapem amb una altra tira de massa de la mateixa mida, que haurem mullat una mica perquè s'enganxi bé amb l'altra massa.
Amb cura, premem amb els dits al voltant del farcit, per formar els raviolis, i acabem tallant amb un talla pastes.
Un cop preparats, escalfem el brou, i quan comenci a bullir a foc suau, afegim els raviolis, deixant coure un minut.

Per l'acompanyament:

En una paella amb una mica d'oli i sal, saltegem els bolets fins que no treguin aigua i estiguin daurats Uns 10 minuts. Els reservem.
Netegem els musclos i els fem al vapor. Uns 10 minuts. Els traiem de la closca i els reservem.
En una planxa (prèviament, en aigua i sal hem tret la sorra de les navalles), amb una mica d'oli i quan estigui molt calenta, posem les navalles. Uns 10 minuts. Traiem de la closca i les reservem.
Això es pot fer al mateix temps. Com temps, prendrem 10 minuts.

Per emplatar:

En un plat hi posem els raviolis i per sobre l'acompanyament: camagrocs , musclos i navalles. Ja, podem servir el plat.

1h 20min


Recepta de cuina de Raviolis de carbassa acompanyats amb camagrocs, musclos de roca i navalles

En el plat per degustar-lo

Recepta de cuina de Raviolis de carbassa acompanyats amb camagrocs, musclos de roca i navalles

Detall del plat.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1412 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: