Lluç a l'esquena

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Lluç sencer (d’uns 1.200 g) que demanem a la peixateria que l'obrin com un llibre i separin el cap i l'espina, que guardarem per fer un brou de peix.
  • 6 o 7 Dents d’all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una bitxo
  • Sal
  • Un bon vinagre
  • 3 o 6 Cabdells per guarnició.

4 racions

Elaboració

Escalfem el forn a màxima potència (250 º) amb la safata a la que posarem el peix dins perquè s'escalfi també.
Fora del forn, posem oli d'oliva per sobre dels lloms del lluç embadurnantels bé. Hi posem una mica de sal.
Traiem la safata del forn, tirem una mica d'oli sobre el peix (cura que crema). Deixem coure , només 7 o 8 minuts a 250 º.
En una paella petita, hi tirem oli d'oliva, daurem els alls tallats a làmines i el bitxo tallat a rodanxes.
Traiem el peix del forn i el reguem amb un bon raig de vinagre per sobre, a continuación, hi tirem el sofregit d'alls (ha d'estar molt calent, perquè ha de "espurnejar" al tirar-lo sobre el peix amb el vinagre. No hem de tenir el refregit d’alls ja preparat i fred perquè sinó no sortirà bé.
Servim el lluç, acompanyat de cabdells partits en quarts i regats amb la salseta del peix.

15min


Recepta de cuina de Lluç a l'esquena

En el plat per degustar-lo

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2747 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: